Over ons

De Duurzame Tegel is een initiatief van Betonindustrie De Hamer, AVR en Mineralz by Renewi. Samen ontwikkelden ze een circulair proces rondom restafval en beton, waardoor gemeenten en inwoners hun eigen restafval weer terug kunnen zien in stoeptegels in hun eigen straat.


In het nieuws!

De Duurzame Tegel was verschillende keren in de media te vinden:

Minerals by Renewi

Recyclingbedrijven Van Gansewinkel en Shanks vormen sinds begin 2017 Renewi. De ambitie van Renewi is een belangrijke maatschappelijke bijdrage te leveren door gebruikte materialen een nieuw leven te geven. Daarmee blijft ons motto “Afval bestaat niet”. Mineralz is de nieuwe naam van Van Gansewinkel Minerals. Met de z van FORZ, onze lijn van duurzame grondstoffen. Maar ook de z van zet; met Mineralz geven we de circulaire economie een extra zet in de goede richting.

FORZ

MINERALZ produceert onder de naam FORZ® toekomstbestendige en gegarandeerd duurzame grondstoffen voor diverse beton- en funderingstoepassingen bij infrastructurele projecten. Het bevat geen enkele primaire grondstof én voldoet aan alle kwaliteitsnormen en wettelijke eisen. Meer informatie vindt u op FORZ.nl.

AVR

AVR is gespecialiseerd in de verwerking van diverse soorten restafval. Restafval wordt ingezet in energie en grondstoffen voor huishoudens en bedrijven. AVR heeft de ambitie om een schone wereld te creëren waarin niets onbenut blijft. Zij maken wat waardeloos is weer waardevol en werken aan een positieve verandering.

Betonindustrie De Hamer

Betonindustrie De Hamer is service- en oplossingsgericht en koploper op het gebied van prefab rioleringssystemen en bestratingen. De Hamer draagt bij aan de verduurzaming van de samenleving door het ontwikkelen en leveren van vernieuwende betonoplossingen.